Social Icons

Friday, October 1, 2010

hari migraine sedunia & tips deboned ayam

hari ini hari migraine sedunia. melepek sepanjang hari. buat apa pun tak kena. bunyi neighbour tgh drilling2 kat sebelah pun ai rasa betul2 tepi telinga. tv usah cakap, mmg confirm tutup punya, henpon pun ai pekup bawah bantal. yang bestnya lumur satu kepala dengan minyak kapak, pekup kepala dgn bantal, duduk gelap2 sorang2. atas lantai pun boleh lena. tak caya? cubalah buat:p

ok, dah la tu pasal hari migraine sedunia. masuk lepas asar baru la kepala ni ok. alhamdulillah. mandi semahu-mahunya lepas tu pi tesco beli some groceries. ahad ni ada geng bas sekolah nak mai beraya rumah, hehe. ai pegi la kat tempat ayam. dah ambik sejumlah yang saya mahu, pi la kat pakcik timbang & siang ayam tu. mintak2 lah dia sudi nak tolong ai deboned.

si buntal "en, boleh mintak tolong de-boned?" (sambil buat muke lima kupang)
en. tesco " haaaa?"
si buntal "boleh tolong deboned, nak buat chicken chop"
en. tesco "maap dik tak dengo tadi. dik, banyak ni kena siang ayam"
si buntal "oo takpelah, time kasih yer. malas nyer saya nak deboned sendiri" (ayat kesian lagi)
en. tesco "pandai deboned yer. mana belajar?"
si buntal " boleh la sikit2, tapi renyah le. tgk kat internet"
en. tesco " internet pun ade yer. buat makan sendiri ke jual?"
si buntal "ish, makan sendiri je cik"
en.tesco "bagus la kamu pandai deboned, lepas ni boleh bukak kedai sendiri"
si buntal "hish takdenyer cik. buat makan sendiri je"
lepas tu terus blah dgn kekaciwaan. huhuuuu...


kesimpulan dari dialog di atas, boleh lah ai menambah angan2 minah jenin ai yang konon nak berhenti kerja & berniaga. kali ni berniaga chicken chop lak. kehkehkeh. hari tu 1st trial nak deboned ayam untuk makan sendiri pun hancuss ayam tu ai kerjakan. tgk dalam tenet jap je chef tu buat. meh tgk sini. ekceli taklah susah sgt. blogger biasalah, ayat tak hengat!:p kehkehkeh.



p/s : esok ada 3 aktiviti makan2 untuk dihadiri. si buntal sila jangan buat hal migraine lak esok ok.


3 comments:

Anonymous said...

weh, cemane leh migraine pd hr yg sama ni??? kompom mmg migraine seduniaa... huhu -ecot-

^m.r.s. f.a.r.i.z.a.l^ said...

ekekeke.
ko pun migraine yer cott.
hadoih la, migraine yg never end.
jumpa specialist dah ka?

surechantique collections said...

dah jumpa semalam. Doc ckp aku mmg ada severe migraine (kira mmg kuat la kot...huhu, sedey). Siap buat CT scan kat brain (mana tau kot2 ada brain prob?? huwaa, nauzubillah...) yg baring2 pastu ada scanner scan kat kepala kita. Lastly, dia kasik aku ubat makan seblom tido & tgk progress lps 3 mggu. Aku tgk dh mcm ubat darah tinggi, sbb elok jek beratur pil2 dia tu & ngam2 utk 3 mggu intake.. huhuh... -ecot-

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...