Social Icons

Monday, April 12, 2010

dinner dan sup tulang

last masak sup tulang masa hari raya qurban last year.

hari ni en. rizal kepingin lak nak makan, jadi menu dinner hari ni adalah sup tulang.

balik kerja sampai rumah dah pukul 7.30 mlm akibat singgah di tiara lake park tengok progress contruction rumah kami. lama jugak membelek rumah hari ni. nak2 pulak jiran belakang rumah complaint contractor kami hire tu tak bersihkan comot2 simen yang terkena kat rumah dia, kami pun terus sound contractor soh pekerja dia bersihkan. tamau gaduh2, neighbour masing-masing tak kenal hati budi, nanti sampai ke tua masam muka tak bertegur, huhu.


sampai umah kol 7.30mlm tadi tu, baru nak siang2 daging, buang lemak yang terover sana sini. seb baik en rizal dah kuarkan (thaw) siap2 sejak petang tadi, kalau tak esok pagi lah baru masaknyer. hehe. masa tu jugak baru jugak nak siap2 segala bawang halia cili api rempah bagai. nak dekat kol 8 jugak la baru periuk naik atas dapur.. lambat gilerrr..!




dalam hati kata, ade jugak yang dinner kol 10, 11 mlm ni. kuikuikui. takpe, pasrah je lah, sian en rizal menuntut sup tulang dari semalam. hasilnya, setelah dicampak2 ape yang patut sesedap rasa, terhasil jugak la sup tulang saya pada kol 9.30 mlm. hehehhee. lewat sudah dinner. memang tak sihat untuk orang-orang yang nak berdiet macam saya, masih membedal di tengah malam buta.




bahan2 utk sup tulang ni, apa2 yang ada je kat rumah. kepedasan tak secukup rase sbb tak pasan rupanya cili api tinggal sikit je dalam peti ais. asam gelugur pun habis, saya bantai pakai asam jawa, janji dapat masamnya kan. hehehe. daun sup daun bawang beli kat pasar malam semalam. sup bunjut pun tak pakai yang sup bunjut tulang, saya bantai pakai sup bunjut biase ja. sedap jugak apee, berpeluh en rizal makan, hehe. best2.


ok, nanti update lagi, mata ngantuk sebab kekenyangan. huhu. babai!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...