Social Icons

Friday, February 12, 2010

Happy CNY, aummmm!!



Kepada kawan-kawan yg berbangsa Cina, diucapkan selamat menyambut tahun harimau pada tahun ini. Saya baru googled up a brief info pasal perayaan yang jatuhnya pada Valentine Day tahun ini ;)

"Chinese New Year 2010: The Year of the Tiger comes with intensity, change, drama, travel, new inventions, opportunities and also a possibility of disasters. People born on this year are difficult to resist, their natural air of authority confers a certain prestige on them an they are tempestuous yet calm, courageous in the face of danger yet yielding and soft in mysterious, unexpected places, warm-hearted yet fearsome. Also, they enjoy life full of challenges and unexpected events, like visiting unusual places and meet interesting outstanding people. They are sensitive, emotional and capable of great love."


Banyak yang dah jadi sepanjang sebulan saya sepi dari memblogkan diri. Tapi takpa, saya percaya ada hikmah di sebalik setiap ujian dari-Nya. Hidup mesti diteruskan. Oh ya! Rumah baru dah dapat kunci. Task sekarang adalah nak cari contractor yang boleh buat kerja bagus, di samping dengan harga yang munasabah. Few contractors dah bagi quotation, various prices. Still, kena menyebey lagi. Walaupun major construction tak banyak mana, still kena pilih sebaik yang mungkin, setuju?

Nanti ada masa, saya update & share perkembangan pasal renovation rumah ya? rumah biasa2 aje, tak mampu nak beli banglo lagi, jadi Semi-D pun jadi la, ade jugak la tanah seciput utk bercucuk tanam skit (bercucuk tanam la sangat kan!:p). Sila jangan malu dan segan nak bagi idea-idea bernas anda semua & sangat dialukan kalau nak bagi no contact mana-mana kontraktor ke, wireman ke, interior designer ke, tukang buat langsir ke, tukang buat kitchen cabinet & wardrobe ke, kedai perabot yang hot kat memana ke.
Skrg we both dalam proses survey contractor & beli barang rumah sikit2, tataulah bila boleh pindah.



Oh lupa! Tapi masih belum terlewat. sepupu saya Firdaus bakal melangsungkan pernikahan dengan Cik Reen (ya allah, sorry lupa nama apa, yang penting panggil Reen) pada 14 Februari ni. Selamat Pengantin Baru ya!




3 comments:

ciktutor said...

Cantiknya rumah! kat mana ni teha? Tambun ke?

Fatiha said...
This comment has been removed by the author.
Fatiha said...

biase je. pengkalan sana. kat lg house warming kami ajak hang, jgn tak dtg;)bile plan balik cuti2 mesia djah?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...