Social Icons

Wednesday, July 22, 2009

Lamanya saya tak blogging, almost 2 years.

For a new comeback, may be some updates required, ahaks.

Alhamdulillah, my life has changed a lot, happily married for almost 2 years, working at never ever changed 'not-so-happy' worksplace (but bapak, i have no regret), well grown-up sisters and brother..

Baru baca blog lisa di nurlisaahmadzaki.blog.frienster.com. Dapat copy-cat a survey yang menarik jugak, so layannn...ehehehe:D


1. Kekasih saya adalah : sape lagi klu bkn En. Tersayang

2. Saya sedang mendengar : entah - afgan

3. Mungkin saya patut: jumpa doctor skrg, since my flu tak away2 for 2,3 days.

4. Saya baru sudah : bangun tidur.

5. Beza rakan, sahabat, dan teman: "rakan" - anybody yg kenal each-other even not so good, "sahabat" - lebih understanding, always be there when u need, sacrifice for u ke, some sort mcm tu la, "teman" - "saya" ehehe.. contoh ayat 'teman nak ke kedeii'= 'saya nak ke kedai'...tu bahasa org perak pure..! oklah, teman ni dia macam sahabat jugak la kot, same kot. for me la.

6. Saya tidak faham : kenapa org buang anak.

7. Saya perlu mencari: ketenangan dan terus sabar, sabar, sabar...dan berusaha

8. Ayat terakhir yang dikatakan kepada saya : "assal tak bangun, kan org dah kejutkan tadi" -adikku

9. Makna kehidupan : kejap2 kita di atas, kejap2 di bawah, and setuju dgn lisa jugak, bila orang dapat, tapi kita tak dapat.. sbb klu tak macamtu, kita tak belajar, rite?

10. Cinta itu adalah : a feelings yg susah nak describe, sampai skrg susah nak jawab soalan "why u love me?" jawapan "just love u for everything u had, the good and the bad". lebih kepada penerimaan yang seadanya, without any particular specs to love and to be loved.

11. Saya paling suka : currently badly engaged on Coach. huhuhuuu...

12. Saya akan cuba : same dgn lisa, (jogging), sbb dah lama tak bersenam, serious!

13. Mengapa rakyat Malaysia suka menggunakan LAH di akhir ayat mereka : sekadar nak sedapkan finishing sesuatu ayat. tak membawa makna apa2. ekekee.. Contoh JOM LAH! Vs JOM!, same kan?? in fact, kalau buang LAH, mungkin akan jadi lebih tegas bunyinya.

14. Telefon bimbit saya : dari SE-810i dah terjebak dengan Nokia E71.

15. Katil saya : must be upgrade to KING size, ahaks.

16. Soalan yang bagi saya tidak perlu ditanya : "belum lagi?" sambil memandang dengan wajah yg sangat sinis. walaupun begitu, saya masih mampu tersenyum dan menjawab "belum".

17. Teknologi adalah : suatu invention yang nak atau tidak mesti diikuti, kalau tak akan ditinggalkan.

18. Bagaimana saya boleh memasak masakan yang saya paling pandai masak : saya tgk org masak, then saya main belasah ikut suke, tetibe sedap laks.

19. Semalam : flu saya sama macam harini, tak kurang langsung.

20. Hari ini : mebi lepas gi workshop (kereta saya meragam, atau mungkin merajuk,huhu dan sy selalu kena macam ni bila En. Tersayang kat offhore..uwaaa), then kena ke klinik.

21. Malam ini saya akan : dok umah diam2, saya isteri solehah..ekekeee.. but serious, sy dah tak macam dulu, prefer memerap di rumah..:)

22. Esok pula saya akan : follow my routine. pegi keje, balik keje, dan memerap di rumah depan laptop.

23. Saya betul2 inginkan : email sy dibalas oleh Dr. Ooi Peck Toung, UPM.

24. Badminton atau futsal : badminton. walaupun saya ada bakat terpendam main futsal. eheh.

25. Karaoke : seriously tak penah, sbb suaraku tak sebaik En. Tersayang. In fact pernah ke karaoke 1 kali saja,tu pun bersama En. Tersayang, huhuu.. on our early date dlu, En Tersayang nyanyi kebanyakan love songs sampai sy pun cair...ahahahaa... especially lagu "Mata, Hati, Jiwa - Awie :) he sounds good singing Awie's song.

Maafkan aku mengganggumu
Cuma ku ingin kau tahu
Ruangan dihatiku hanyalah untukmu
Hari hari ku yang berlalu
Riang ceria kernamu
Mana adanya aku pasti ada kamu

Andainya engkau tahu perasan hatiku
Pastinya kau kan tersenyum diwaktu manis harimu
Biarkan biarlah tau teguh auranya (cintaku) (teguh) kerana kamu
Kau sentiasa berada di mataku, hati dan jiwa

Maafkan aku mengganggumu
Dilewat malam malam mu
Inginku temanimu sebelum lenamu

Izinkan aku dekatimu
Inginku tawan cintamu
Agar dapat ku jadi dewata hatimu...


26. Kereta : Gen-2 saya tgh merajuk skrg sbb dah banyak kali cakap nak tukar kereta and asyik memuji Honda City baru.

27. Bilik yang terang atau gelap : for bedroom, preferable - dark, bilik2 lain, terang.

28. Makanan jepun adalah : kesukaan saya, sushi, tp now takleh mkn banyak dah.huhuu..

29. Ayat terakhir yang nak anda katakan pada seseorang : “kak yong, jadi amik heritage tu”

30. Siapa yang anda tag : lisa

-------------------------------------------------------------------------------------------------

end of survey.

1 comment:

miss lisa said...

beb

tak aci tag aku. aku buat dah :)

kalau quote aku, link ka kat bloq aku weh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...